Gå til hovedindholdet

Dyk ned i det digitale Kenya-kort med Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp udvikler en digital oplevelse, som I kan deltage i direkte fra klassen. Den indeholder både gamification, inspirations-materiale og sjove live events samlet på én platform, som I kan følge på storskærmen eller elevernes computere via Uni-login. Live events kræver tilmelding, men de er gratis og åbne for alle.

Hele oplevelsen starter med, at I flyver ind over et fotorealistisk 3D-kort over Kenya med bjerge, byer, søer og skove. Sammen går I på opdagelse i det interaktive kort, hvor I kan finde knapper, som giver adgang til de temaer og aktiviteter, I kan fordybe jer i og lære mere om.

Oplevelsen indeholder 3 forskellige aktiviteter:

  • Gamification i form af legende og lærerige quizzer
  • Spændende inspirationsmateriale omkring Kenya
  • Live events med kendte værter og gæster

Gamification og inspirationsmateriale

Folkekirkens Nødhjælp laver sjove quizzer om Kenya, hvor eleverne kan teste deres viden op mod klassekammeraterne. Men det er ikke en konkurrence med vindere eller tabere – man skal bare gætte bedst muligt og sammen blive klogere på temaet. Eleverne får vist, hvor tæt de er på det rigtige svar, og som lærer får du overblik over svarene, så du kan bruge dem i din undervisning. I kan f.eks. tage en snak om, hvorfor nogle ting har været sværere at gætte end andre.

Inspirationsmaterialet er temabestemt og vil bestå af videoer med kendte værter, inspirerende billedmateriale og grafikker, som bl.a. viser forskelle og ligheder mellem livet som barn i Danmark og i Kenya. Både dette indhold og quizzerne bliver tilgængeligt online fra cirka 1. oktober, og derfor kan du som lærer selv styre, hvornår og hvordan du vil bruge det i undervisningen.

Live events - klassen er med på storskærmen

Se med, når Folkekirkens Nødhjælp inviterer til live events med sjov og ballade for eleverne. Vi sender direkte fra et TV-studie, hvor kendte værter og gæster står for underholdningen. Live events’ne får I også adgang til direkte fra Kenya-kortet, og de vil handle om nogle af de samme temaer som under gamification og inspirationsmaterialet.

Live events kræver tilmelding

Hvis du vil deltage i live events, skal du tilmelde dig hos Folkekirkens Nødhjælp med nedenstående link. Så vil du få nyheder om, hvornår de finder sted og hvad der kommer til foregå.

Tilmeld dig her hos Folkekirkens Nødhjælp

Del på Facebook