Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Dyk ned i Kenya-kortet med Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp har lavet en underholdende digital aktivitet, som I kan deltage i fra klassen. Her kan man finde små temaer med sjove quizzer, faktabidder, filmklip og tegninger til at farvelægge.

Desuden kan I tre gange i efteråret 2021 deltage i et live-event via storskærmen, hvor tv-værten Anna-Lin og kendte gæster underholder om Kenya. Live-events er gratis, men kræver tilmelding.

En sjov og ny måde at møde Kenya på. Folkekirkens Nødhjælp har sat alle sejl til for at lave en underholdende og spil-agtig aktivitet, som kan give eleverne et legende pusterum i deres forløb om Kenya.

På Kenyakortet.dk skal eleverne på opdagelse på et interaktivt 3D-kort over Kenya, der minder om de ’spil-verdener’, de fleste børn kender. Kortet gemmer på små film, fakta og quizzer om en række temaer – f.eks. transport, kød, elforsyning, mobiltelefoner, dyr og by/land. Folkekirkens Nødhjælp foreslår, at I differentierer, hvordan I bruger Kenya-Kortet i klassen:

  • I 1.-2. klasse kan I gennemgå det sammen på storskærmen. Så kan du hjælpe med at læse teksterne og forstå spørgsmålene.
  • I 3.-5. klasse kan eleverne slippes løs på egen hånd eller i små grupper.

Sådan fungerer det

Inde på Kenya-Kortet giver en menu jer en række temaer at vælge mellem. Til hvert tema hører der knapper inde på kortet, som rummer indholdet. Når I er færdige med et tema, vender I tilbage til kortet og kan gå videre til næste tema.

Quizzerne handler ikke om at vide, hvad der rigtigt og forkert. De handler om at gætte. Resultatet viser, hvor tæt man kom på det rigtige – og hvor tæt elever fra andre skoler i Danmark kom på. Så kan I evt. tale videre om, hvorfor nogle af spørgsmålene var sværere end andre.

Få besked: Der er også live-events!

Kenya-Kortet giver også adgang til tre live-oplevelser, klassen kan deltage i via storskærmen:

Tre gange i november-december 2021 afholder Folkekirkens Nødhjælp et live-evant beregnet på eleverne. De varer ca. 30 minutter hver og bliver sendt direkte fra ARKEN Museum for Moderne Kunst. Værten er Anna Lin fra DR (kendt fra bl.a. MGP og Ultra Nyt), og i studiet kommer også gæster, der fortæller om Kenya.

I deltager via Microsoft Teams.

Men det er en fordel at tilmelde dig nyhedsbrevet for Kenya-Kortet fra Folkekirkens Nødhjælp. Det kan du gøre inde på u-landskalender.dk i lærer-universet. Så får du nemlig besked om datoerne, tiderne – og hvad der skal ske.

Sådan gør du

De tre live-events vil blive afviklet kl 10:00-10:30 på disse dage:

  • 8. november
  • 29. november
  • 6. december

Tilmeld dig her hos Folkekirkens Nødhjælp

Guide til liveshows på Kenyakortet.dk

Del på Facebook