Gå til hovedindholdet

Masser af gode film ligger klar i Filmbanken

Materialet rummer film fra DR, Danida og Folkekirkens Nødhjælp, som alle er lavet specielt til årets U-landskalender. Filmene indgår i undervisningen, men I kan også bruge dem i jeres pauser til at give ekstra perspektiv. Filmene vil ligge klar på websitet omkring 1. oktober – samtidig med at klassesættene sendes ud.

I filmene kommer eleverne til at opleve mange sider af Kenya tæt på. De er med ude hos nomaderne i Turkana, med i skolen og på markedet, og de møder kenyanske børn og kommer rundt i hovedstaden Nairobi.

Der er også tutorials – korte instruktionsfilm til de to web-værktøjer, hvor eleverne producerer fotohistorier eller en digital lågekalender om Kenya. På den måde er det nemt at introducere eleverne til arbejdet.

Film fra DR – med Hr. Skæg og Motor Mille

I årets film fra DR til U-landskalenderen skal Hr. Skæg og Motor Mille genfinde regnbuens farver i Kenya i en spændende fiktionsfortælling på 8 afsnit, der handler om venskaber på trods.

Regnbuens farver er forsvundet og kan kun genfindes i Kenya. De to populære Ramasjangværter tager afsted på eventyr, og undervejs får de hjælp af kenyanske børn på deres færd. Rundt om i landet finder de nogle magiske sten, som hver symboliserer regnbuens farver. Eventyret sætter de to værters venskab på prøve, men i Kenya bliver de klogere på vigtigheden af venskabet trods deres forskellighed. Optagelserne skal finde sted i Kenya i august måned, og hvis de ikke er mulige på grund af Corona, har DR også en alternativ plan. Så der kommer helt sikkert film med Kenya som tematik!

Film fra Danida

Rejserestriktionerne i 2021 har betydet, at Danidas film ikke ser ud helt som de tidligere år, da det ikke har været muligt optage film i samme udstrækning, som vi plejer. I stedet er vi i fuld gang med at lave en række spændende og flotte produktioner, hvor videoklip, fotos, speak og musik er mikset sammen på en ny måde. Det betyder, at eleverne stadig vil få oplevelsen af at være tæt på begivenhederne - både i Turkana, i Nakuru-bjergene og i Nairobi. Filmene udfolder flere tematikker i undervisningsmaterialet.

Desuden fortæller Kim Langer i en lille film om hans tanker med bogen ’Den store plan’. Andre film sætter rammen for de tre hovedtemaer, eleverne kan arbejde med i U-landskalenderens web-værktøjer til at producere flotte fotohistorier og den interaktive ”Børnenes Egen U-landskalender”. Og så er der som altid små film, hvor I kan lære at tælle til ti - i år på swahili.

Bestil klassesæt nu

Trykt klassesæt 249 kr

NB: Prisen stiger 1. juli

  • 30 elevbøger
  • 2 lærervejledninger
  • Adgang til app og web

Læs mere og bestil

Bestil gratis download
(med bøgerne som pdf)

Få nyhedsbrevet - og ekstra muligheder

Med U-landskalenderens nyhedsbrev til lærere får du tilbud om materialer og muligheder fra Danida – og opfølgning på resultaterne. Kommer 3-4 gange årligt.

Tilmeld dig til nyhedsbrevet

Mening om materialet

Hvor er det stærkt at producere et undervisningsmateriale, der kan rumme alt dette helt ned i indskolingen.”

Det siger didaktikerne

Del på Facebook