Gå til hovedindholdet

Du får god vejledning og alle værktøjer lige for hånden

Alt er med i materialet til U-landskalenderen. Du behøver ikke selv skaffe supplerende baggrundsstof, film eller billedmateriale, selv lave opgaver eller andet. Vi prøver at gøre det komplet og klart til brug.

Danidas undervisningsmateriale til Børnenes U-landskalender er gjort så ”grydeklart”, som vi formår. Ideen er, at du som lærer helst skal have alt, hvad du har brug for lige for hånden – uanset hvordan og hvor langt, du vil lave forløbet med klassen. Som fagperiode eller som hele emneuger.

Lærervejledningen – komplet og overskuelig

Den trykte lærervejledning er i stort format og på 56 sider. Der følger to stk. med i klassesættet. Hvis du ikke bruger trykte bøger, kan du i stedet bestille den som gratis PDF i det 'elektroniske klassesæt'. Se bestillingssiden.

Lærervejledningen giver et hurtigt og praktisk overblik, der ruster dig til at tilrettelægge et spændende undervisningsforløb. Den er ”håndbogsagtig” og nem at slå op i, så du kun behøver at læse lige de emner, der er relevante for dig. Den rummer bl.a.:

 • Stor fakta-sektion med baggrundsstof: Introduktion til kulturen, historien, naturen og hverdagslivet i Kenya samt til de særlige problemstillinger i årets hjælpeprojekt. Den klæder dig på, så du kan svare på alskens elevspørgsmål. Sektionens mange fotos lægger vi også klar til dig i lærernes Billedbank på hjemmesiden, hvis du vil vise nogle af dem i klassen, mens du fortæller. Du kan evt. få et indtryk ved at se på lærervejledningen fra sidste år her.
 • Forslag til undervisningsforløb – med ideer til, hvordan du kan kombinere opgaver og aktiviteter til netop dit fag og behov.
 • Nemt overblik over opgaverne, aktiviteterne, filmene og hjemmesidens elementer.
 • Nem vejledning til web-værktøjerne til fotohistorier og Børnenes Egen U-landskalender. De er helt selvforklarende for eleverne, men her får du lidt ekstra tips og overblik.
 • Overblik over alle de trinmål og kompetencer, der tilgodeses i hvert fag og klassetrin – og hvilke opgaver, der understøtter dem mest.

Lærer-universet på hjemmesiden rummer alt

Her finder du alle materialer til lærerne. Lærer-universet bliver tilgængeligt for dig, når hele 2021-hjemmesiden om Kenya åbner ca. 1. oktober, samtidig med at klassesættene sendes ud. Du kan evt. få indtryk af indholdet ved at kigge på lærer-universet fra sidste år her. Det vil rumme:

 • Opgavebanken med alle opgaverne som opgaveark, der er lige til at bruge og lige til at printe ud. På hver fagopgave finder du også de relevante målpar og forslag til læringsmål og tegn på læring.
 • Filmbanken med alle materialets film samlet.
 • Billedbanken har du kun brug for, hvis du selv vil vise billeder for klassen eller hvis du selv vil lave særlige aktiviteter, f.eks. plakater e.l. Den rummer fotos fra lærervejledningen, elevbogen og alle hjemmesidens billedserier, ordnet i tematiske pakker.
 • Baggrundsstof og links til endnu mere viden.

Nyhedsbrevet for lærere

Det er gratis, og du er sikker på ikke at gå glip af nogen af mulighederne fra Børnenes U-landskalender. Det giver dig info om f.eks. særlige arrangementer – og opdatering om nye, relevante materialer. Læs mere her.

Forfattermøde og inspiration på CFU

En inspirationsdag om Børnenes U-landskalender for 2021. Det er ikke nødvendigt for at kunne bruge materialet, men du møder forfatterne bag og får ekstra tips. Læs mere her.

Bestil klassesæt nu

Trykt klassesæt 249 kr

NB: Prisen stiger 1. juli

 • 30 elevbøger
 • 2 lærervejledninger
 • Adgang til app og web

Læs mere og bestil

Bestil gratis download
(med bøgerne som pdf)

Se lærervejledning fra 2020

Den nye bog for 2021 får helt nyt indhold, men sidste års bog giver dig et godt indtryk af, hvordan den nye bog vil fungere som værktøj for dig.

Download lærervejledning fra 2020 (pdf)

Få nyhedsbrevet - og ekstra muligheder

Med U-landskalenderens nyhedsbrev til lærere får du tilbud om materialer og muligheder fra Danida – og opfølgning på resultaterne. Kommer 3-4 gange årligt.

Tilmeld dig til nyhedsbrevet

Mening om materialet

Hvor er det stærkt at producere et undervisningsmateriale, der kan rumme alt dette helt ned i indskolingen.”

Det siger didaktikerne

Del på Facebook