Gå til hovedindholdet

Diana

Diana bor i Kenyas hovedstad Nairobi i et stort hus

10-årige Diana bor i Nairobi sammen med sin mor og fem søskende. Der bor næsten fem millioner mennesker i byen, som er Kenyas hovedstad.

Familien bor i et stort hus, som ligger bag en port. Her deler Diana et stort værelse sammen med sin lillesøster Amarissa. De har mange lyserøde ting på værelset.

Inde i stuen har familien et stort fjernsyn, der hænger på væggen. Her sidder Diana og hendes søskende nogle gange i sofaen og ser tegnefilm. Ved spisebordet arbejder Dianas mor hjemmefra på sin computer.

Normalt arbejder hun på et kontor inde i byen, men lige nu arbejder hun hjemmefra på grund af corona.

Familiens hus er faktisk så stort, at hendes moster og onkel også bor her. Der er plads nok til dem alle, og i Kenya er det meget normalt, at man bor med så mange familiemedlemmer.

Går i skole i garagen

Diana og hendes søskende har ikke langt til skole. Faktisk ikke mere end ti skridt. Lige for tiden går de nemlig i skole ude i familiens garage. Den er blevet indrettet til et lille klasseværelse.

Coronapandemien har ramt Kenya hårdt, og derfor vil børnenes mor gerne have, at de går i skole derhjemme, så de ikke kan blive smittet med sygdommen.

Deres mor betaler for, at en lærer kommer hjem og underviser dem. Læreren sætter Diana og hendes søskende i gang med forskellige opgaver, da de skal lære helt forskellige ting.

Gospel, TikTok og swimmingpool

Efter skole har Diana lidt pligter, som hun hjælper sin mor med. Hun vasker gulvet i hele huset, og så fodrer hun selv sine kæledyr. Familien har nemlig både kaniner, katte, ænder og en ged, der hedder Sandra. Man skal passe på, at Sandra ikke sparker.

Hver søndag holder familien sin egen gudstjeneste hjemme i stuen. Her synger de gospelsange, hvilket Diana elsker. Hun lytter også til gospelsange på TikTok.

En gang imellem tager familien også på restaurant og bestiller stegt kylling med pommes fritter. Børnenes yndlingsrestaurant har også en pool, som de bader i om sommeren.