Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Links og tips: Her kan du hente mere viden

Her har vi samlet en lille håndfuld links til ressourcer på nettet, hvor du kan hente mere viden om Kenya.

Danida

Den særligt interesserede i Danmarks engagement i Kenya kan finde strategien ’Danmarks partnerskab med Kenya 2021-2025’ på Danidas hjemmeside. Her findes blandt andet økonomiske, sociale og miljømæssige nøgletal om Kenya.

https://um.dk/da/danida/lande-og-regioner/prioritetslande-landepolitikker/kenya/

Folkekirkens Nødhjælp

Årets organisation er Folkekirkens Nødhjælp. Vil du vide mere om organisationen, kan du besøge deres hjemmeside. Her ligger også artiklen ’Hyrder får ny fremtid som fiskere’, der handler om Turkanafolket.

https://www.noedhjaelp.dk/klima/hyrder-uden-kvaeg-far-ny-fremtid-som-fiskere

FN - nyheder fra Kenya

Tal, fakta og nyheder om Kenya.

https://news.un.org/en/tags/kenya

Lex.dk

Gå på opdagelsen i Den Store Danske på lex.dk. Her er masser af spændende stof om Kenya: Historie, litteratur, sprog, forfatning og meget, meget mere.

https://lex.dk/

World Factbook

CIA’s World Factbook er lidt af en guldgrube i undervisningen. Den rummer mange spændende informationer om verdens lande, også om Kenya. Du kan læse om blandt andet historie, folk, regering, økonomi, energi, geografi, kommunikation og transport i 267 lande.

https://www.cia.gov/the-world-factbook/

FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling

Flere steder i undervisningsmaterialet nævnes FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. På denne side kan du læse mere om de enkelte verdensmål. Siden er målrettet ungdomsuddannelserne, men giver dig et godt overblik.

https://www.verdensmaalene.dk/

Andre lande

Børnenes U-landskalender har i mange år lavet undervisningsmateriale til indskolingen om forskellige lande. For Myanmar, Zambia, Nepal, Tanzania, Burkina Faso, Jordan og Bangladesh ligger der et komplet materiale omtrent som dette års materiale klar til brug her.

Tidligere års materiale

Del på Facebook