Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Dyk ned i Kenya-Kortet med Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp har lavet en underholdende digital aktivitet, der minder om et spil – med små temaer med sjove quizzer, forskellige faktabidder, filmklip og tegninger til at farvelægge.

En sjov og ny måde at møde Kenya på. Folkekirkens Nødhjælp har lavet en underholdende og spil-agtig aktivitet, som kan give eleverne et legende pusterum i deres forløb om Kenya.

På Kenyakortet.dk skal eleverne på opdagelse på et 3D-kort over Kenya, der minder om de ’spil-verdener’, de fleste børn kender. Kortet gemmer på filmklip, små faktabidder og underholdende quizzer om f.eks. transport, kød, elforsyning, mobiltelefoner, dyr og by/land. Folkekirkens Nødhjælp foreslår, at I differentierer, hvordan I bruger Kenya-Kortet i klassen:

  • I 1.-2. klasse kan I gennemgå det sammen på storskærmen. Så kan du hjælpe med at læse teksterne og forstå spørgsmålene.
  • I 3.-5. klasse kan eleverne slippes løs på egen hånd eller i små grupper.

Sådan fungerer det

Inde på Kenya-Kortet giver en menu jer en række temaer at vælge mellem. Til hvert tema hører der knapper inde på kortet, som rummer indholdet. Når I er færdige med et tema, vender I tilbage til kortet og kan gå videre til næste tema.

Quizzerne handler ikke om at vide, hvad der rigtigt og forkert. De handler kun om at gætte. Resultatet viser, hvor tæt man kom på det rigtige – og hvor tæt elever fra andre skoler i Danmark kom på. Så kan I evt. tale videre om, hvorfor nogle af spørgsmålene var sværere end andre.

Del på Facebook