Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Grundforløbet giver eleverne en god introduktion

Start med grundforløbet. Her bliver dine elever introduceret til mange sider af livet i Kenya i børnehøjde – med bog, gode film, fakta og en opdagelsestur på hjemmesiden.

Så er I klar til at udbygge jeres forløb med andre af de gode fagaktiviteter, vi har gjort klar – tilpasset din klasses niveau og den tid, I har.

Materialet til Børnenes U-landskalender er gjort så 'grydeklart' som muligt, så det er nemt at sammensætte et godt og engagerende forløb til dine og klassens behov. Materialet er opbygget, så det er lige til at bruge, uanset om du skal have dækket flere fælles temauger eller om du vil køre dit forløb som en periode i blot et enkelt eller to.

Det er oplagt at starte med grundforløbet og så bagefter bygge de fagmoduler på, som du synes lyder mest spændende og som passer bedst i din planlægning. Alle fagmodulerne består af gode enkelt-opgaver, der er niveaudifferentierede og ligger klar i Opgavebanken. Man kan dog også godt springe grundforløbet over og gå direkte til de øvrige opgaver, hvis det passer bedst ind. Der er fuld fleksibilitet.

Du kan godt gøre det uden at afsætte en masse tid til forberedelse, for både grundforløbet og fagmodulerne er tilrettelagt, så de er så brugsklare for læreren som muligt.

Sådan virker grundforløbet

Grundforløbet kan sagtens stå alene i et kort forløb om Kenya. Men det 'sætter også scenen' og skaber en rød tråd for eleverne til alle materialets andre opgaver og aktiviteter. De får en bred forståelse af Kenya som land – både geografisk og kulturelt. Desuden får de introduceret dagliglivet for forskellige børn.

I ser film, I går på opdagelse og finder fakta på den flotte hjemmeside, og I kommer også godt i gang med at læse (eller høre) elevbogen ’'Den store plan' af Kim Langer. Her kan eleverne i år også opleve et første møde med Karen Blixen.

Masser af gode opgaver: Fagmoduler til 1.-2. klasse og til 3.-5 klasse

Du kan nu bygge andre fagmoduler oven på grundforløbet, alt efter klassetrinnet og hvor mange lektioner, fag og bevægelsesaktiviteter, du ønsker at inddrage. Uanset hvad bliver perioden sjov og engagerende for eleverne, og der er 'faglige vitaminer' i alle aktiviteterne.

Du kan læse om fagmodulerne og alle deres opgaver i menuen til venstre – og i lærervejledningen. Alle opgaver er grundigt beskrevet og kan printes ud fra Opgavebanken.

Læs mere her:

Find beskrivelsen af grundforløbet i lærervejledningen på side 40-41. Hvis du ikke har en trykt udgave, kan du hente den som PDF her.

Grundforløb (uddrag af lærervejledning som pdf)

Her er opgaverne

Se opgaverne til dette forløb. De rummer differentierede aktiviteter fra 1.-5. klasse.

Opgavebanken

Fælles Mål – og læringsmål

Eleverne får solidt fagfagligt indhold med sig i al den tid, I arbejder med Børnenes U-landskalender.

I hver enkelt opgave kan du se, hvilke kompetencer og målpar, den særligt understøtter. Du får også inspiration til at formulere læringsmål og tegn på læring. Find opgaverne i Opgavebanken. I lærervejledningen kan du på side 54 se en samlet oversigt over alle de kompetencemål, materialet understøtter i de enkelte fag – og hvilke opgaver, de særligt gælder.

Del på Facebook