Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Kom tæt på Kenyas børn

Hvordan mon det er at være barn i Kenya – hvad sker der mon dagen igennem i en helt almindelig hverdag? Det afhænger helt af, hvor og hvordan man vokser op.

Gennem film, billeder og tekst i sektionen Kenyas børn på hjemmesiden kan I finde ud af, hvordan det er at være barn i en fattig fiskerfamilie ved den store Turkana-sø, i de frodige bjerge og i en mere velstillet familie i hovedstaden Nairobi.

Portrætter: Mød Kenyas børn

Folkekirkens Nødhjælp har besøgt tre børn i Kenya, der har nogle meget forskellige levevilkår. Det er der kommet nogle fine portrætter ud af, som eleverne kan gå på opdagelse i.

De kan møde 11-årige Linet, der bor i Turkana med sine forældre og fem søskende. De kan også møde ligeledes 11-årige Francis, der bor i bjergene i Nakuru sammen med sin mormor og lillesøster. Endelig er der Diana på 10 år, som bor i et stort hus i Nairobi. Hun har også fem søskende.

Portrætterne ligger her på hjemmesiden under fanen ’Kenyas børn’. Hvert af de tre børn er beskrevet med en stribe helt korte film og billeder fra deres hverdag, små tekster, en vennebog og et tidshjul, hvor man kan se, hvordan en typisk dag forløber for dem – fra de står op, til de går i seng om aftenen.

Eleverne kan selv gå på opdagelse og lære de tre børn bedre at kende. Men der er også lavet et opgaveark til 1.-2. klasse og 3.-5. klasse, hvor eleverne f.eks. kan udfylde deres egne vennebøger, lave deres egne tidshjul og reflektere over alt det, der er ens – og det, der er forskelligt; både de kenyanske børn imellem og i forhold til elevernes egen dagligdag i Danmark.

Del på Facebook